Ładuję...
photo
  1. photo mwlodarski lol, przeciez to subdomena sprawnymarketing.net, wiec tylko wlasciciel tej domeny ma nad nia kontrole [odpowiedz]
  2. photo ak74 @mwlodarski - napisalem do osoby, ktora widnieje w WHOIS i okazalo sie, ze wlasciciel wpisany tlumaczy sie, ze byc moze ktos w jego firmie kupil domene bez jego wiedzy i teraz on nie wie kto i w ogole. Ma poczekac do jutra az wyjasni sprawe. [odpowiedz]
  3. photo iktorn @franckey może coś wiedzieć na ten temat [odpowiedz]
  4. photo ak74 @iktorn - a co @franckey tez mial przyjemosc byc "wysysanym" przez ten serwis?:) [odpowiedz]
  5. photo mwlodarski @ak74 - czyli twierdzisz, ze on Ci wmawia, ze ja moge sobie kupic domene wlodarski.kurasinski.com? [odpowiedz]
  6. photo Sizar Wyślij im (tym wpisanym do whois) fakturę, to zaraz się właściciel znajdzie:) . Inna rada - poszukaj na allegro ogłoszeń gdzie ludzie sprzedają linki. Na sprawnymarketing.net jest kilka sprzedanych linków w stopce. Jak znajdziesz osobę sprzedającą linki na sprawnyshit.net, to znajdziesz odbiorce swojej faktury :) [odpowiedz]
  7. photo ak74 @mwlodarski - cytuje "Do mnie ona nie należy ale dowiem sie czy w firmie ktoś jej nie kupował - skoro tam jest mój firmowy e-mail."... [odpowiedz]
  8. photo ak74 @Sizar - no wiec ustalilem firme i mam kontakt z osoba, ktora widnieje w WHOIS. Zobacze na ile bedzie chciala wspolpracowac bez straszenia przekazaniem sprawy do odpowiednich organow. [odpowiedz]
  9. photo Sizar no ale skoro firma mówi, że nic nie wie o tym, że kupowała domenę (wątpię), to trzeba znaleźć kogoś, kto z tej domeny czerpie korzyści - stąd pomysł z Allegro. I oczywiście rozmawiamy o domenie sprawnymarketing.net , a nie subdomenie pr.sprawnymarketing.net, bo w bazie WHOIS wpisany jest właściciel głównej domeny, a nie subdomeny :) [odpowiedz]
  10. photo mwlodarski @ak74 - terefere, ktos postawil sploga i sie nie chce do tego przyznac. o ile sam wlasciciel nie oferuje do sprzedazy subdomen domeny glownej (w tym przypadku sprawnymarketing.net) o tyle ich zakup nie jest mozliwy. ja bym poinformowal osobnika, ze wysylasz DMCA do Google (google.com/dmca.html inne wpisy na ten temat ) jesli do rana nie zdejmie wszystkich Twoich tekstow. Wyslanie DMCA spowoduje, ze wszystkie strony zaindeksowane w Google czyli te: google.com/...&sourceid=chrome&ie=UTF-8... inne wpisy na ten temat zostana zdjete (o ile je wszystkie wskazesz). Naturalnie, wystawisz FV za czas (ja w takich przypadkach oferuje konkurencyjna stawke za moj czas w kwocie 500 PLN/h netto). [odpowiedz]
  11. photo mwlodarski @Sizar - zważ, że mówimy tu o sytuacji, w której wlasciciel sprawnymarketing.net sugeruje, że nie wie nic o zakupie subdomeny w jego domenie :-) [odpowiedz]
  12. photo Sizar Ale ja właśnie nie wiem czy mówimy o tej sytuacji :) Bo mi się wydaje, że teoretycznie właściciel domeny sprawnymarketing mówi że nic nie wie aby posiadał domenę sprawny marketing, a nie że nie wie kto jest właścicielem subdomeny :) [odpowiedz]
  13. photo mwlodarski @Sizar - no ale w whois.sc mozna sprawdzic kto jest wlascicielem domeny sprawnymarketing.net i wnioskuje, ze @ak74 wlasnie z ta osoba jest w kontakcie [odpowiedz]
  14. photo Sizar @mwlodarski - zgadza się, ale sądzę że wpisana w whois firma nie ma na myśli, że nie wie kto używa subdomeny, ale że nie wie kto używa domeny - bo oni jej oficjalnie nie kupowali :) [odpowiedz]
  15. photo mwlodarski @Sizar - czyli jednak "terefere" ;) [odpowiedz]
  16. photo ak74 @mwlodarski - tak zaczyna mi to wygladac - klasyczne "terefere" :)) [odpowiedz]
  17. photo borys wystarczy zobaczyć na adres głównej domeny, tak samo blog z agregatem rss [odpowiedz]
  18. photo ak74 @borys - zgadza sie: 4kroki agencja internetowa zakupila te domene (sprawnymarketing.net) ale jej wlasciciel twierdzi, ze nic nie wie o subdomenie :))) probuje wyjasnic czy jest opcja inna - ktos zakupil te domene na jego dane (sic!), potem umiescil tam subdomene a wlasciciel nic nie wie :))) [odpowiedz]
  19. photo hazan @ak74 - ohoho, 4kroki? No to ładnie - ostatnio po wykładach Vagli szykuję się do zamknięcia paru spam blogów z tym, że chciałem pisać do firm hostingowych. [odpowiedz]
  20. photo hazan który whois pokazuje że to właśnie oni są posiadaczem domeny? [odpowiedz]
  21. photo hazan juz widzę who.is/...whois/sprawnymarketing.ne... inne wpisy na ten temat  [odpowiedz]
  22. photo ak74 @hazan - Antyweb tez tam jest :) Jak bedziesz pisal do nich to chetnie sie podlacze bo pewnie jutro nie dostane zadnej odpowiedzi... [odpowiedz]
  23. photo hazan już napisałem.. [odpowiedz]
  24. photo borys mało jest to prawdopodobne, że blogi w takim samym celu na jednej domenie mają innych właścicieli [odpowiedz]
  25. photo hazan @borys - no co ty - kto w to uwierzy ? [odpowiedz]
  26. photo ak74 @borys - ja tez nie wierze w takie "przypadki". to klasyczne pozycjnonowanie za pomoca cudzych tresci. nie jest to duza farma linkow, ale moze ktos to hoduje na razie.. [odpowiedz]
  27. photo bdudzik lol! 
  28. photo frontczak typowa spamiara na rss z systemami wymiany linków. oczywiście nie ma nic wspólnego z www.SprawnyMarketing.pl. Zresztą nasz sprawnymarketing.pl też zasysają. BTW - na prawde przejmujecie się taki spamam? No chyba, że w serpach wyskakują wysoko, to może wkurzyć. [odpowiedz]
  29. photo ak74 @franckey - wkurza mnie, ze ktos zeruje na mojej pracy. moze google ich kiedys wytnie, moze spala sie serwery - nie chce czekac. jesli mozna ich ukluc to chce to zrobic ASAP. [odpowiedz]
  30. photo Sizar Zastanawia mnie jedno, czy 4kroki nie umieściła Waszych treści złośliwie. @Hazan raz po nich pojechał za książkę kucharską, pożal się boże. Teraz firma mogła na wykupione przez siebie śmieciowe domeny powrzucać Wasze treści, aby Wasze stronę zostały uznane przez Google za duplicate context, czyli że to Wasze blogi kopiują od nich, a nie na odwrót. Proponuję jak najszybciej napisać do Google.
    Choć oczywiście nie wykluczam faktu, że po prostu Wasze treści zostały bez złośliwości użyte do zapełnienia "serwisu" stworzonego pod pozycjonowanie - czyli pod tzw. zaplecze. [odpowiedz]
  31. photo ak74 @Sizar - nie wydaje mi sie aby google bylo az tak glupie i nie moglo sprawdzic z automatu, ktora domena jest dluzej zapelniane tresciami (o czasie istnienia nie wspomne). niemniej nie spodziewam sie zeby 4kroki poddaly sie latwo - jutro zaczynam zdecydowane dzialania. [odpowiedz]
  32. photo Sizar @ak74 - teoretycznie google powinien zwracać uwagę, które treści są u niego zaindeksowane jako pierwsze, ale kto wie czy nie jest tak, że sprawnymarketing zasysa błyskawicznie zasysa treści od Was i że to treści na sprawnymarketing indeksowane są przed Waszymi. Myślę, że warto się zabezpieczyć wysyłając odpowiedniego maila do gooogle. [odpowiedz]
  33. photo Sizar @ak74 - Właśnie sprawdziłem i boje się, ze moja teoria może być prawdziwa. Wpisałem cytat od @hazana i na pierwszym miejscu wyskoczył link do sprawnymarketing, a wpis na antyweb nie został jeszcze zaindeksowany przez Google. Czyli google może myśleć, że @hazan i Ty kopiujecie od nich, a nie na odwrót.
    Za działanie na niekorzyść Waszych blogów powinniście wystawić niezłą fakturę [odpowiedz]
  34. photo ak74 @Sizar - grrrrrr....bardzo staję się wkurzony..... [odpowiedz]
  35. photo Sizar @ak74 - rób screeny, zbieraj materiał, a potem jak już będą odmawiali wszelkiej współpracy - wrzuć na wykop :) Przepraszam za wyrażenie, ale to co robią to kurestwo. [odpowiedz]
  36. photo hazan @Sizar - nie żartuj z tym wykopem, dorośli ludzie powinni załatwiać sprawy jak przystało [odpowiedz]
  37. photo hazan ten blog podbierał treści na długo przed tym jak napisałem i nagrałem o 4k więc to nie o to chodzi [odpowiedz]
  38. photo Sizar @hazan - ok, czyli po prostu robi Wam w googlu koło tyłka, ale bez złośliwości tylko ot tak. Życzę powodzenia w walce z nimi. Mam nadzieję, że natrafiliście na dorosłych i poważnych ludzi :) Teoretycznie agencja powinna chcieć jak najszybciej rozwiązać problem. [odpowiedz]
  39. photo frontczak @hazan @ak74 jeżeli widzicie, że dla dużej liczby zapytań zaplecze jest wyżej od Waszych blogow, to trzeba byłoby sie przjrzeć co jest powodem, że tak się dzieje. Generalnie, przy dobrym SEO nie powinno tak być. Ten serwis pewnie uda się Wam usunąć, ale kolejne kopier będą powstawać. BTW. takie spamiarka psuje też wizerunek www.sprawnymarketing.pl. [odpowiedz]
  40. photo ak74 Wlasnie dostalem maila od 4kroki - "Jak sie okazało ta domenę kupiłem kiedyś i jeden z pracowników postawił na niej sobie agregat wpisów , aby było mu łatwiej czytać rozrzucone po sieci informacje. Przepraszam wiec w imieniu swoim i pracownika za zaistniałą sytuacje."...Hmmm....
    [odpowiedz]
  41. photo wlatoszek @ak74 - loool :D i dlatego tam wpiął SWL, żeby mu się jeszcze wyświetlały ciekawy linki do różnych stron;] [odpowiedz]
  42.  
  • Promuj wpis: