Ładuję...
photo
#VEDIA - Rozpoczęliśmy dzisiaj rozmowy z twórcami projektu "Tylko Oryginalne Produkty" ( www.oryginalneprodukty.pl ). Dlaczego? Polskie firmy masowo ściągają z Chin produkty, których design jest zwykłą podróbką (nie wspominając o nagminnym braku opłat za wykorzystywane technologie - ale to inna historia). Masowo na aukcjach dostępne są podrabiane słuchawki znanych, światowych producentów. Liczymy, że merytorycznie będziemy mogli wspierać akcję bo uważamy, że warto. Zajrzyjcie na ich profil na Facebook: facebook.com/...Oryginalne-Produkty/14997... inne wpisy na ten temat #VEDIA - Rozpoczęliśmy dzisiaj rozmowy z twórcami projektu "Tylko Oryginalne Produkty" ( www.oryginalneprodukty.pl ). Dlaczego? Polskie firmy masowo ściągają z Chin produkty, których design jest zwykłą podróbką (nie wspominając o nagminnym braku opłat za wykorzystywane technologie - ale to inna historia). Masowo na aukcjach dostępne są podrabiane słuchawki znanych, światowych producentów. Liczymy, że merytorycznie będziemy mogli wspierać akcję bo uważamy, że warto. Zajrzyjcie na ich profil na Facebook: www.facebook.com/pages/Tylko-Oryginalne-Produkty/149977956182?v=wall
  1. photo vedia fajne! 
  2. photo vedia @grusiecki - I może czas najwyższy coś z tym zrobić. Program, który był (jest?) na allegro niestety chyba jest wyłącznie fikcja i ładnym zbiorem logotypów. [odpowiedz]
  3. photo vedia dodałam tego flaka do historyjki:Z życia VEDIA S.A. 
  4. photo vedia @grusiecki - No my chcemy wesprzeć sprawę na temat podróbek słuchawek. Ale i wskazać marki, które importują produkty, których design ewidentnie jest kopią światowych produktów. Brak opłat za licencje to już oddzielny temat. Więc sądzę, że Twój tekst, mógł by się może przydać i na tej stronie. [odpowiedz]
  5. photo kosmo fajne! 
  6. photo gyan fajne! 
  7. photo kggroup fajne! 
  8. photo kggroup Doskonała inicjatywa @Vedia, niestety ja również spotkałem się z podróbką na allegro choćby odtwarzacza Vedia T8, który był identyczny właśnie jak T8 od strony zewnętrznej, tylko bebeszkami się różnił :) . Popieram inicjatywę :) [odpowiedz]
  9. photo vedia @kggroup - Pewnych spaw nie przeskoczymy. Wzory firmy RAmos są często podrabiane i niestety jedna obudowa a robi coś w niej 5 fabryk [odpowiedz]
  10. photo realv Niefajne ;) Fajny pomysł na lans własnych produktów. Kontakt? coolteam4@onet, zero danych kontaktowych. Domena na "Stowarzyszenie" Cool Team. A całkiem przypadkowo właściciel supersklep.pl to firma Cool Sport SJ. Ten pomysł oceniam lepiej niż zeszłoroczny 32kroki.pl inne wpisy na ten temat - ThirtyTwo to producent butów na snowboard, których całkiem przypadkiem dystrybutorem jest Cool Sport SJ. Gdyby lepiej odrobili zadanie, to na stronie głównej nie byłoby gitary Fendera, tylko Gibson. Na allegro pojawiają się często dobrze dopracowane podróbki modelu Les Paul. Fendera mniej opłaca się podrabiać, bo sam Fender ma tańsze linie produktów z Mexico, Japan i własny supertani brand Squier. [odpowiedz]
  11. photo vedia @realv - Ale ja doskonale wiem, kto jest autorem akcji :) Kwestia jest taka, że firma jest otwarta na kooperacje w ramach innych tematów i jeśli na stronie pokażą się treści przygotowane przez innych którzy się na czymś znają to może zaowocować to ciekawą dla klientów bazą. A czy całość utrzyma się dzięki certyfikowaniu sklepów - tego nie wiem. Kwestia treści może odegrać tu główną rolę. [odpowiedz]
  12. photo realv @vedia Ty wiesz, ale konsumenci nie wiedzą. Może nie warto robić takiej partyzantki z emailem na onet.eu :) [odpowiedz]
  13.  
  • Promuj wpis: