środa 23 czerwca
poniedziałek 10 maja
- #drogiblipie jeżeli [mail] ustawiłem przez CNAME na ghs.#gmail.com to czy to samo powinienem zrobić z [pop] i [smtp] w opcjach DNS?

- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
- #drogiblipie jeżeli [mail] ustawiłem przez CNAME na ghs.#gmail.com to czy to samo powinienem zrobić z [pop] i [smtp] w opcjach DNS?

- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
sobota 8 maja
- #drogiblipie używa ktoś #Google apps + wysyłanie poczty przez SMTP na skrypcie #phpbb? bo coś mi dziadostwo nie działa :( i nie wiem co robię źle... help..

- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
- #drogiblipie używa ktoś #Google apps + wysyłanie poczty przez SMTP na skrypcie #phpbb? bo coś mi dziadostwo nie działa :( i nie wiem co r...

- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
piątek 7 maja
czwartek 15 kwietnia
czwartek 1 kwietnia
piątek 12 marca
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
środa 16 grudnia
poniedziałek 23 listopada
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
czwartek 19 listopada
sobota 14 listopada
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
czwartek 5 listopada
piątek 16 października
- dodaj komentarz
-
oceń wpis
- linkuj
- dodaj do historyjki
-
maciejplonski ? [odpowiedz]
-
zuezuo @maciejplonski - problem jest następujący: wysyłamy maile z domeny naszkontakt.pl (w SPF mamy "v=spf1 a mx -all") do różnych osób dopisanych do grup. Ktoś dopisał się do pewnej grupy mailem jan.kowalski@przyklad.com - MX dla domeny przyklad.com to mailin.przyklad.com. Problem polega na tym, że jan.kowalski@przyklad.com jest tylko przekierowaniem na jan.kowalski@wp.pl więc mailin.przyklad.com przekazuje maila do mailout.przyklad.com a ten przekierowuje naszego maila (z naglowkiem from: grupa@naszkontakt.pl) do mail.wp.pl. W tym momencie mail.wp.pl krzyczy o błędzie SPF, że mailout.przyklad.com nie ma prawa wysylac maili z domeny naszkontakt.pl (i słusznie). Jak to rozwiązać? Wydaje mi się, że nie ma sensu dodawać mailout.przyklad.com do naszego SPF-a jako zaufanego bo po pierwsze zaufany nie jest, a po drugie niemożliwym jest dodanie wszystkich innych serwerów z którymi sytuacja jest podobna. Rozważam zamienienie "-all" na " all" albo "?all" w naszym SPF-ie, ale obawiam się czy to nie o... [odpowiedz]
-
zuezuo o, flaker uciął mój przydługi komentarz - jestem dostępny na skype (aksamitgrzegorz) i na gmail czacie (grzegorzaksamit) jakby co [odpowiedz]
-
maciejplonski można zamienić twarde odrzucenie na miękkie, ale ja za tym zbytnio nie przepadam. ew można usunąć SPF, chociaż to jeszcze gorsze rozwiązanie. innych chyba nie ma. [odpowiedz]
-
zuezuo @maciejplonski - no właśnie tego się obawiam. Chyba zmienię po prostu -all na all (softfaila) - ale czy to czasem nie otworzy drogi spamerom? [odpowiedz]
-
zuezuo przed drugim "all" miała być tylda [odpowiedz]
-
maciejplonski niestety otworzy. btw, nie mogą to być po prostu maile w tej domenie? musi być przekierowanie? [odpowiedz]
-
zuezuo @maciejplonski - niestety to nie od nas już zależy. W sytuacji którą opisałem przyklad.com to po prostu domena w której maila ma nasz użytkownik. [odpowiedz]
Ładuję...
